Išči
Vse kategorije
  Menu Close

  INSTANTNI PRAŠEK BCAA 2:1:1 - 500G LIMONA

  Blagovna znamka: Z-Konzept
  100% BCAA instant pijača ponuja esencialne aminokisline v enostavni obliki prahu s prijetnim in okusnim okusom.
  Koda izdelka: FIT00423
  Zaloga: 11 na zalogi
  Stara cena: 151,00 RON
  136,00 RON
  i h

  BCAA so najpomembnejše aminokisline za športnike. 100% BCAA instant pijača ponuja esencialne aminokisline v enostavni obliki prahu s prijetnim in okusnim okusom. BCAA predstavlja okrajšavo za razvejane aminokisline, in sicer levcin, izolevcin in valin.

  Aminokisline so osnovni gradniki beljakovin. Ljudje, ki se ukvarjajo s športom, potrebujejo večje količine beljakovin in aminokislin.

  Prvič, BCAA (okrajšava za razvejane aminokisline) so za človeka esencialne, kar pomeni, da jih je treba zaužiti s prehrano in se ne morejo ustvariti v telesu. Za razliko od vseh drugih aminokislin se BCAA metabolizirajo neposredno in ne posredno preko jeter. To pomeni, da gredo neposredno v mišične celice. Poleg tega predstavljajo BCAA največjo količino aminokislin v mišičnem tkivu.

  Za športnika sta pomembni dve glavni stvari:

  1.) Iz BCAA lahko metabolizem pridobi glukozo, kar je zelo pomembno med intenzivno vadbo ali dieto z malo ogljikovih hidratov, kjer lahko razpoložljivost glukoze omejujejo, nato pa bi BCAA iz mišičnega tkiva uporabljali za pridobivanje več glukoze (glukoneogeneza). Dodatni vnos BCAA lahko zato zaščiti mišice in to imenujemo protikatabolični učinek.

   

  2.) BCAA, še posebej L-levcin, sproži rastne procese v človeškem telesu s pomočjo aktivacije pomembnega encima, imenovanega mThor. Ta encim je izhodišče za aktivacijo sinteze beljakovin. Poleg tega relevantne količine BCAA spodbudijo sproščanje insulina, ki je najmočnejši anabolični hormon v telesu. To pomeni, da BCAA, vzeti takoj po treningu, pospešijo proces rasti mišic.

  To pomeni, da BCAA vzamete takoj po treningu, da pospešite proces rasti mišic. Tablete se lahko enostavno odmerjajo in pogoltnejo.

  Sestavine:

  L-leucin (30%), kislina (citronska kislina, jabolčna kislina), L-izolevcin (15%), L-valin (15%), aroma, kalijev citrat, maltodekstrin, emulgator sojin lecitin), gostilo (karagen), sredstvo za ločevanje (silicijev dioksid), sladilo (sukraloza), piridoksin

  0.0 0
  Napišite svoje mnenje Zapri
  *
  *
  • Slabo
  • Odlično
  *
  *
  *